Barbara Ribnikar

Članica igralskega ansambla Prešernovega gledališča Kranj v sezoni 2016/2017

Barbara Ribnikar se je rodila leta 1990 v Kranju, kjer je obiskovala gimnazijo. V Prešernovem gledališču je prvič nastopila leta 2008, in to kot Liesl v muzikalu Moje pesmi moje sanje v režiji Matjaža Pograjca.

Akademijo za gledališče, radio, film in televizijo je obiskovala med letoma 2008 in 2012, v letniku profesorjev Matjaža Zupančiča in Borisa Ostana. Za vlogo Ženske v diplomski predstavi Potohodec Daneta Zajca v režiji Zale Sajko je prejela akademijsko Prešernovo nagrado in nagrado za najboljšo
žensko vlogo na festivalu Setkání/Encounter v Brnu.


Po akademiji je bila eno sezono članica Mestnega gledališča ljubljanskega, od leta 2014 pa deluje kot samozaposlena v kulturi in nastopa tako v institucionalnih kot v neodvisnih projektih. Sodelovala je v produkcijah Slovenskega mladinskega gledališča, Drame SNG Maribor, Gledališča Glej, BiTeatra, Zavoda Margarete Schwarzwald in Zavoda Federacija.

V sezoni 2016/2017 bo igrala v našem gledališču, nekateri pa ste jo že spoznali v vlogi Druge Micike v predstavi Mrtvec pride po ljubico in v vlogi Jole v predstavi Jaz, Batman, poleg tega pa bo igrala še v Slovenskem mladinskem gledališču v predstavi Pavla nad prepadom, v ljubljanski Drami v predstavi Demokracija! in uprizoritvah novomeškega Anton Podbevšek Teatra: Tako je govoril Zaratustra, Igrice in Fizika žalosti.

V tej sezoni nastopa
Vinko Möderndorfer
JAZ, BATMAN
vloga Jola
Branislav Nušić
ŽALUJOČA DRUŽINA
vloga Gina, Prokova soproga
IGRA V UPRIZORITVAH
Vinko Möderndorfer
JAZ, BATMAN
vloga Jola
Branislav Nušić
ŽALUJOČA DRUŽINA
vloga Gina, Prokova soproga