Baletno-glasbena pravljica

RIBJE FANTAZIJE

''Znani raziskovalec Jacques Custeau je plul na zasebni ladji Aurora, ki je bila namenjena proti Indoneziji. Tam ga čaka potapljaška ekipa, s katero se poda na otoke, ki so bili odkriti šele pred nekaj meseci ...''

Pravljico Ribje Fantazije je, na podlagi istoimenske glasbene zbirke za flavto in klavir skladatelja Colina Cowlesa, pred leti napisala učenka flavte Selena Podgoršek, ki so jo že takratni učenci flavte učiteljice Katje Stare tudi izvedli na šolskem nastopu. 

Zaradi odlične glasbe in kar se da duhovite zgodbe, so učenci instrumentov GŠ Kranj skladbe iz zbirke skupaj z učitelji priredili vsak za svoj inštrument (kljunasta flavta, evfonij, fagot, oboa, klarinet, saksofon, trobenta, violina, violončelo, flavta, rog, pozavna). 

Glasbo ob spremljavi klavirja bodo na predstavi v živo izvajali učenci inštrumentov GŠ Kranj. Glasbena pravljica je nekaj posebnega, saj jo otrokom pripoveduje ''babica'', Nadja Strajnar, v njej pa nastopajo tudi učenci baletnega oddelka GŠ Kranj.

Vsaka skladba je popestrena s plesno-baletno koreografijo, nekatere so skupinske, nekatere solistične. Koreografije za vse skladbe je pripravila učiteljica baleta na GŠ Kranj, Daša Skrt, pri kostumografiji pa je poleg Daše Skrt sodelovala tudi Mojca Zadnikar.

 

Baletno-glasbena pravljica
Koreografija
Daša Skrt
Glasba
Colin Cowles
Tekst
Selena Podgoršek
Pripovedovalka
Nadja Strajnar
Igrajo
Kljunasta flavta, evfonij, fagot, oboa, klarinet, saksofon, trobenta,…
glasbila v živo igrajo učenci Glasbene šole Kranj
Ples
plešejo učenci baletnega oddelka Glasbene šole Kranj