Hrestač

Vabljeni, Na božično predstavo Baletne šole Stevens HRESTAČ na glasbo P. I. ČAJKOVSKEGA.

Vabljeni,
Na božično predstavo Baletne šole Stevens HRESTAČ na glasbo P. I. ČAJKOVSKEGA.


Zgodba:
1. slika 1. Dejanja – Božični večer
Župan in njegova žena za Božični večer na domu priredita zabavo. Nekaj gostov pride v zadnjem trenutku, zabava se začne. Vsi otroci prejmejo darila, deklice dobijo punčke, fantje pa trobente. Županova žena ne mara hrupa, ki ga povzročajo trobente. Njuna hči Klara pleše z otroci, ki ji po plesu sledijo v hišo. Gostje nato zaplešejo svečani ples, katerega vodi župan z ženo. Kmalu pride Klarin boter, ki organizira lutkovno predstavo. Otroci ga imajo radi, ker je zabaven saj lutke oživi. Župan in njegova žena nekakoprenašata njegove otročje burke. Na koncu otroci želijo še dodatek, vendar je predstava končana. V sobi ostaneta le Klara in Fritz in oba hočeta istočasno plesati z lutko Hrestač. Toda Fritz je z lutko pregrob, zato jo polomi. Klarin boter jo poskuša popraviti, vendar brez uspeha. Klara lutki z obvezo povije roko. Fritz in njegovi prijatelji s trobentami ponovno zaženejo hrup, zato jih boter napodi. Gostje zaplešejo še zadnji ples.

2. in 3. slika 1. dejanja – Mišji kralj in Hrestač
Odidejo še zadnji gostje, ostane le še Klarin boter. Klara išče Hrestača, vendar namesto njega vidi le miši. Ura odbije polnoč in utrujena Klara leže ter zaspi. Pojavi se boter in poveča božično drevo, tako da vse zgleda majhno. Klara se zbudi in se čudi velikosti drevesa. Nenadoma se pojavi Mišji kralj, ki mu sledijo miši. Skupaj napadejo in ugrabijo lutke. Pojavi se Hrestač z vojsko in se za lutke spopade z mišmi. Med Hrestačem in njegovimi vojaki ter Mišjim kraljem in njegovo vojsko nastane prava borba za oblast, v kateri dobro premaga zlo. Hrestač se nato spremeni v prečudovitega princa, ki zapleše s Klaro, drobne bele snežinke pa pričarajo pravo zimsko vzdušje.

1. slika 2. dejanja – Prinčevo kraljestvo
Princ odpelje Klaro v svoje kraljestvo, kjer ju pozdravijo plesalci s celega sveta. V vsej svoji veličini se predstavi tudi mama Ingver s svojimi otročiči. Nato Klara zapleše s princem in na koncu še z vsemi plesalci. Po zaključku plesa gre mimo boter z lutko Hrestač na naslednjo lutkovno predstavo.

Vstopnina: 8 eur 
Karte so na voljo od ponedeljka 12.12. 2016 naprej v Prešernovem gledališču Kranj v času njihovih uradnih ur. ( od ponedeljka do petka med 10.00 in 12.00, ter eno uro pred predstavo)

Produkcija: Baletna šola Stevens
http://www.stevensbalet.com/

Vljudno vabljeni.

Produkcija
Baletna šola Stevens