49. TSD - IGRAM, SEM

49. TSD – Dodatni program - Projekcija filma in pogovor

Film Igram, sem je filmski triptih – sestavljen je iz treh zgodb, katerih protagonisti so igralci - filmski, gledališki ter televizijski. Vsaka zgodba na svoj način razmišlja o odnosu med življenjem in igro, med realnostjo in fikcijo, in svaka se dogaja v drugem mestu - Sarajevu, Ljubljani ter Zagrebu.

V prvi zgodbi se glavna junakinja Lina, dekle, ki si želi postati igralka, sooča s prvo filmsko vlogo, obenem pa se skuša znajti v svetu, ki mladim ne ponuja varnega vstopa v svet odraslih; v drugi zgodbi priznani gledališki igralec Niko zaradi vloge spoznava svet brezdomcev in se kmalu začne spraševati, kako tesno “kletko” mu predstavlja življenje materialnih dobrin in vsakodnevnih odgovornosti; v tretji zgodbi pa se Luka, igralec v uspešni televizijski “žajfnici”, znajde v vrtincu čustev do soigralke Ive.

Junaki teh zgodb so razdvojeni med življenjem in fikcijo, v katero so kot igralci potopljeni, vse tri zgodbe pa govorijo tudi o ljubezni in ljubezenskih odnosih ter o iskanju smisla, ki ga kot posamezniki skušajo odkriti v sodobnem svetu.
 

105 minut
Režija in scenarij
Miroslav Mandić
Fotografija
Mitja Ličen, Erol Zubčević
Montaža
Andrej Nagode
Glasba
Severa Gjurin, Dubioza kolektiv, Letu štuke, Klapa Makar, TBF
Koproducentka
Amra Bakšić Čamo
Izvršna producentka
Nina Robnik
Produkcija in distribucija
Filmostovje
Igrajo
Luna Zimić Mijović, Gregor Zorc, Goran Bogdan, Lana Barić, Mojca Funkl, Amar Čustović, Sabrina Noack, Dario Varga, Primož Bezjak, Olga Pakalović