48. TSD - Afterparty: SAME BABE

48. Teden slovenske drame – DODATNI PROGRAM

Skupina je nastala spomladi 2003, da bi sodelovala na literarnem večeru, posvečenem pesniku Janezu Menartu.

Nastopila je na vseh pomembnejših šansonjerskih, etno in sorodnih festivalih v Sloveniji in izdala tri albume: zgoščenko uglasbene poezije Janeza Menarta Za ljubi kruhek in njene črne črne lase (2007), ploščo Terezijanske (2011), na kateri je predstavila avtorske pesmi, svoje videnje ljudskih pesmi in uglasbitev priznanih slovenskih pesnikov (Kajetan Kovič, Frane Milčinski – Ježek) ter avtorski album Dobri možje (2014).

Zadnji album Dobri možje je poimenovan po zmagovalni pesmi Festivala slovenskega šansona 2009. Album predstavlja »vzorčni primer alternativnega šansona« tako na besedilni kot na glasbeni ravni. Gre tudi za konceptualni album, saj se skozi vse pesmi na njem vleče rdeča nit raziskovanja tistih bolj neprijetnih karakternih značilnosti drugače prav spodobnih pripadnikov družbe – vse od splošno razširjenega narcizma pa do nekrofilije ter različnih oblik tiranije v medsebojnih odnosih.

Zasedba pri svojem ustvarjanju besedila dobesedno »opremlja« z glasbo, tako da je glasbeni del nekakšno ogledalo besednemu. V glasbenem smislu daje velik poudarek večglasnemu petju, njene nastope pa spremlja velik odmerek humorja in performansa, zato koncerta ne velja zamuditi.

Gosta večera:

pevka: Maja Predatoria

igralec: Dejan Pevčević

Vabljeni!

Igrajo
Marko Jelovšek
kontrabas, kitara, činele, banjo, brundanje
Miha Nemanič
vokal, orglice, kitara, tolkala
Viki Baba
vokal. kitara, bas, tekstopisec
Marko Voljč
vokal, trobenta, ukulele, tolkala
Matjaž Ugovšek – Ugo
petje, kitare
Uroš Buh
petje, bobni, kitara