VEČJA OD VSEH

Po več kot uspešni premierni uprizoritvi enoosebne gledališke igra Roka Vilčnika - rokgreja VEČJA OD VSEH, vabljeni k ogledu prihajajočih ponovitev!

Rok Vilčnik rokgre - Večja od vseh

V Prešernovem gledališču sezono nadaljujemo s premierno uprizoritvijo enoosebne gledališke igre Roka Vilčnika - rokgreja VEČJA OD VSEH, ki je žirijo na 48. Tednu slovenske drame tako očarala, da je igro upravičeno uvrstila med besedila, nominirana za Grumovo nagrado. Protagonistka monodrame  je Pikapolonica Zmagoslava Marjetica Nogavička – torej Pika Nogavička, ki je odrasla.

V svetu, ki nas sili v uniformiranost, je Pikino življenje kot svetla luč v temnem tunelu. Njena drugačnost, nesprejemanje togih družbenih pravil in predvsem ohranjanje otroškosti so nam lahko v pomoč, ko se nam zdi, da ne moremo živeti drugače. Prepričani smo, da je vloga »pisana na kožo« igralki Vesni Slapar in režija pa Alenu Jelenu, mojstru uprizarjanja intimnih družinskih zgodb. In kar dodatno govori v prid odločitvi za uprizoritev te monodrame, je vsekakor Stolp Škrlovec, kjer se nam bo odrasla Pika Nogavička zagotovo usedla v srce.

Igra       

Pika, nekoč Nogavička: Vesna Slapar   

           

Režiser: Alen Jelen

Dramaturginja: Marinka Poštrak

Asistentka dramaturginje: Kristina Mihelj

Kostumografka: Belinda Radulović

Avtorica glasbenega izbora: Darja Hlavka Godina

Lektorica: Barbara Rogelj

Oblikovalec luči: Bojan Hudernik

Oblikovalec maske: Matej Pajntar

 

Na sporedu: 

sobota, 29.februar ob 20.00 Stolp Škrlovec
sreda, 4. marec ob 20.00 Stolp Škrlovec
četrtek, 5. marec ob 20.00 Stolp Škrlovec
petek, 6. marec ob 20.00 Stolp Škrlovec

sobota 7. marec ob 20.00 Stolp Škrlovec (Ob mednarodnem dnevu žena vam ob nakupu dveh vstopnic eno podarimo)