Ksenija Pečnik in Ajda Bezenšek

Dinozaver Tiko in veliki zob

Lutkovna predstava Dinozaver Tiko in veliki zob gledalca popelje v pravljični svet, ki govori o tem, da moramo imeti radi sebe in druge, tudi če nismo/niso popolni, in da smo prijatelji drug z drugim, tudi če smo različni. 45 min / 3+

V Izobraževalnem centru Eksena imajo otroci posebno mesto, zato smo za njih z veliko skrbnostjo, strokovnostjo in ljubeznijo pripravili glasbeno lutkovno atrakcijo Dinozaver Tiko in veliki zob, ki je nastala v okviru našega človekoljubnega projekta promocije strpnosti.

Glasbeno lutkovna predstava Dinozaver Tiko in veliki zob gledalca popelje v pravljično zgodbo, v kateri je na razumljiv in lahkoten način predstavljen pomen strpnosti, prijateljstva in medsebojnega spoštovanja. Sporočilo predstave govori o univerzalnem pomenu strpnosti, saj zgodba pripoveduje o tem, da moramo imeti radi sebe in druge, tudi če nismo/niso popolni, in da smo prijatelji drug z drugim, tudi če smo različni.

Moramo vam tudi zaupati, da je to prav posebna lutkovna predstava, pa ne samo zaradi tega, ker v njej nastopa simpatični dinozaver, ampak tudi zato, ker dinozavra Tika obišče posebna gostja - Vila Eksena.

Predstava je nastala po literarni predlogi pravljice, ki jo je napisal tedaj osemletni Matjaž Bezenšek, zato se še posebej približa otrokom, saj govori njihov jezik.

Predstavo poleg dodelane poučne človekoljubne vsebine bogatijo živahne, ročno izdelane lutke, ki z gledalci vzpostavljajo stik in jih popeljejo v čarobni svet dinozavra Tika in njegovih živalskih vrstnikov zajčka, veveričke in petelina.

Poleg vzgojne teme in sporočila ter lastne scenografije in ljubkih lutk predstavo bogati in nagrajuje avtorska glasbena spremljava in skladbe, ki jih je posebej za to predstavo napisal akademski glasbenik SoulGreg Artist.

Povezava na pesmico 1 in pesmico 2.

Avtorici, producentki in scenaristki predstave sta Ksenija Pečnik in Ajda Bezenšek.

Ksenija Pečnik in Ajda Bezenšek
45 minut
Režiser
Tomaž Ozimič
Scenografki
Ksenija Pečnik in Ajda Bezenšek
Avtor glasbe
akademski glasbenik SoulGreg Artist
Igrajo
Dinozaver Tiko, Matjaž
Petra Ozimič
Mama, Veverica, Petelin
Katja Kržan
Zala, Zajec
Nives Oprešnik
Vila Eksena
Nina Bezenšek